X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gegratineerde aubergineschotel met tagliatelle

* Let op Vegetarische box: geraspte kaas is ook nodig voor een ander recept. * Dit gerecht moet in de oven en duurt daarom wat langer. Reken op ongeveer 30 minuten voorbereiding en 30 minuten oventijd.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Bereiding (60 min)

  • Pel de ui en de knoflook en snijd fijn.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie en fruit de ui en knoflook zacht. Voeg de passata toe (met eventueel zout en peper) en laat op laag vuur pruttelen tot je de tomatensaus nodig hebt.
  • Was de aubergines. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken van ongeveer een halve cm. Besprenkel ze ruim met de olijfolie en zorg dat beide kanten van alle plakken bedekt zijn met olie. Bestrooi met zout en peper.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur tot deze gaat walmen. Leg de plakken aubergine erop en grill ze tot ze aan beide kanten een mooi zwart grillpatroontje hebben. De aubergines worden niet door en door gaar op de grill, ze garen verder in de oven.
  • Meng ondertussen de broodkruimels met de geraspte kaas.
  • Ris de blaadjes van de tijm.
  • Strijk een laagje tomatensaus uit over de bodem van de ovenschaal en leg hierop een laag aubergineplakken. Bestrooi deze met wat tijm en een deel van het kaaskruim. Maal er een beetje zwarte peper boven en bedek met een nieuwe laag tomatensaus. Herhaal met nog een laag aubergineplakken, tijm en kaaskruim, tot alles op is. Eindig met een laagje tomatensaus en daarbovenop een laag kaaskruim.
  • Bak een half uur in de oven.
  • Zet ondertussen een pan op met ruim water en kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de aubergine schotel met de tagliatelle.

Tip!

Het komt niet heel erg nauw maar houd het volgende aan voor de doorsnede van je ovenschaal of bakvorm:
1-2 personen: 10-15 cm
3-4 personen: 22-24 cm
De baktijd kan bij een kleinere vorm wat korter zijn.