X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Auberginerolletjes met gehakt en rijst

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Bereiding (30 min)

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de aubergine, snijd het kroontje eraf. Snijd de schoongemaakte aubergine in lange dunne plakken, smeer ze in met de helft van de olijfolie en gril ze op de plaatgrill of onder de ovengrill goudbruin.
  • Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
  • Meng het gehakt met de ui, knoflook, de helft van de Italiaanse kruiden, paneermeel, peper en zout.
  • Vorm van het gehakt kleine rolletjes, net zoveel als er aubergineplakken zijn.
  • Zet een koekenpan op het vuur, schenk er de rest van de olijfolie in. Bak de gehaktrolletjes in 5 minuten gaar.
  • Leg de gehaktrolletjes op de aubergine en rol ze op en zet ze vast met een cocktailprikker.
  • Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak ze in 5 minuten gaar in het braadvet van het gehakt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Vet een langwerpige ovenschaal in met olie.
  • Meng de crème fraîche met de rest van de Italiaanse kruiden en de champignons en een scheutje water en schenk dit in de ovenschaal. Leg de auberginerolletjes in de saus en verwarm het gerecht in de oven in 10 minuten.
  • Serveer de auberginerolletjes met de rijst.