X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Aardappelkoek en andijviesalade met blauwe kaas

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de grill zo nodig voor op 200 graden. Gebruik voor dit recept een ovenvaste pan.

Bereiding (45 min)

  • Boen of schil de aardappelen. Snijd in gelijke kleine blokjes en kook met zout in kokend water in 8 a 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Pureer de aardappelen.
  • Haal ondertussen van de andijvie de bladeren los. Haal eventueel de harde kern uit de bladeren en snijd in reepjes. Was de andijvie en laat goed uitlekken. Doe de andijvie in een slakom.
  • Pel de ui en snipper fijn.
  • Verhit een koekenpan, schenk 2/3e van de olijfolie in de pan en fruit de ui zachtjes in 5 minuten zacht en goudbruin. Roer af en toe.
  • Breek de eieren en klop met een vork door de puree. Roer de gefruite ui erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een ovenvaste koekenpan met anti-aanbaklaag, schenk de rest van de olijfolie erin.
  • Schep het aardappelmengsel in de pan. Verwarm op laag vuur tot de onderkant gestold is, zet de pan onder een voorverwarmde grill en grill de bovenkant in ongeveer 6 minuten tot deze goudbruin gekleurd is.
  • Rooster de hazelnoten ongeveer 5 minuten in een droge koekenpan, schud af en toe, zodat ze aan alle kanten bruin worden. Blijf er bij en zorg dat ze niet verbranden.
  • Verkruimel de blauwe kaas.
  • Maak een dressing: doe azijn, honing en mosterd in een schaaltje, roer er langzaam de olijfolie van goede kwaliteit door. Pureer de blauwe kaas door de dressing. Breng eventueel op smaak met zout en peper en meng de blauwe kaas dressing door de andijvie. Garneer met de hazelnoten.
  • Serveer de aardappelkoek met de andijviesalade.