X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Aardappelrösti met rode kool en gehaktballen

Rode kool is een van de oudste koolsoorten. De kool is stevig, rond en heeft dieppaarse, glanzende bladeren, die stevig en knapperig aanvoelen. De paarse kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof. Rode kool behoudt zijn mooie kleur beter wanneer bij de bereiding citroensap of azijn wordt toegevoegd. Wist je dat fijngesneden rauwe rode kool ook heel erg lekker is in een frisse salade?

Bereiding (30 min)

  • Was de aardappels en rasp ze grof in de keukenmachine (of handmatig met een rasp). Pel en snipper de ui. Doe de aardappelrasp met de ui in een kom, meng met het meel en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Roer goed door elkaar.
  • Verhit olie in een royale bakpan of wok en roerbak hierin de aardappelrösti op een middelhoog vuur goudbruin en gaar (circa 15 minuten).
  • Breng intussen het rundergehakt op smaak met gehaktkruiden, zout en peper. Vorm met je handen gehaktballen (1 grote of 2 kleintjes per persoon). Verwarm olie in een bakpan en bak hierin de gehaktballen op een middelhoog vuur bruin en gaar in circa 15 minuten. Schud de pan regelmatig.
  • Verhit intussen olie in een wok of bakpan en roerbak de gesneden rode kool , samen met de rozijnen 5 minuten op een middelhoog vuur. Heb je een glutenallergie? Spoel de rozijnen dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Voeg een scheutje balsamicoazijn toe en stoof afgedekt nog 5-10 minuten.
  • Serveer de aardappelrösti met de rode kool en gehaktballen.

Het is ook erg lekker om de rozijnen door het gehakt te kneden.