X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bacon corn hash met spiegelei, bieslook en prei

Bereiding (30 min)

  • Was en schil de aardappelen en snijd ze in kleine dobbelsteentjes. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de aardappelblokjes en wat zout toe. Doe de deksel op de pan en bak de blokjes in 20 minuten bruin. Schep regelmatig om.
  • Bak de spekjes in een koekenpan 10-12 minuten knapperig. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat het bakvet in de pan.
  • Snijd in de tussentijd de prei in dunne halve ringen en spoel in een zeef onder de kraan. Bak de prei in 5-8 minuten zacht in het spekvet.
  • Giet de mais af en roer door de aardappelblokjes en bak samen nog 5 minuten in de hapjespan.
  • Was en snijd de bieslook fijn. Meng de spekjes, de prei en de helft van de bieslook door de aardappelen.
  • Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de eieren 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelen over de borden en serveer de spiegeleieren erover. Bestrooi met de rest van de bieslook en maal er flink wat zwarte peper over.