X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Tartaar, zoete aardappelpuree en geroerbakte spruitjes

Voorbereiding (0 minuten)

Breng een pan met water aan de kook.

Bereiding (30 min)

  • Was en schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 12-15 minuten gaar. Pureer met 1/3e van de olijfolie. Breng op smaak met salie en zout en peper.
  • Pel de ui en snipper fijn. Snijd de bovenkant van de spruitjes af, was de spruiten en snijd doormidden.
  • Verhit olijfolie in een wok en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de spruiten toe en roerbak 8-10 minuten.
  • Was of schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg halverwege de appel toe aan de spruiten en bak mee. Breng op smaak met honing en tamari.
  • Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de tartaar bruin in 3 minuten aan elke kant.
  • Serveer de tartaar met de aardappelpuree en de roergebakken spruiten met appel.