X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Quesadilla's gevuld met andijvie en tofu met salade

Bereiding (35 min)

  • Snijd de stronk van de andijvie af en snijd de andijvie in dunne reepjes. Houd de donkergroene delen apart van de lichtgroene en witte delen. Spoel af onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Voeg de extra vierge olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout toe aan een kom en klop tot een vinaigrette. Voeg de tomaat en 100 gram van de donkergroene andijvie toe en meng goed.
  • Verhit olijfolie in een wok of koekenpan en roerbak de andijvie 5-7 minuten.
  • Snijd de tofu in reepjes. Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak de tofu en de gemalen komijn in ongeveer 3 minuten bruin. Breng op smaak met zout en peper.
  • Beleg de helft van de tortillawrap met andijvie, tofu en ten slotte geraspte kaas. Vouw de tortillawraps dicht tot halve maantjes en druk de randen aan.
  • Veeg de koekenpan van de tofu schoon met wat keukenpapier. Verhit de pan en bak de gevulde wraps aan beide kanten bruin in 3-5 minuten
  • Snijd elke quesadilla in 3 stukken en verdeel de punten over de borden. Serveer met de andijviesalade.