X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Fusilli met venkelworstjes, geroosterde rode ui, kastanjechampignons en palmkool

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet een pan ruim water op en breng net niet aan de kook voor het blancheren van de palmkool. Breng een tweede pan water aan de kook voor het koken van de pasta.

Bereiding (30 min)

  • Pel de rode ui en snijd in smalle partjes. Meng de ui op de bakplaat met 1/3 van de olijfolie en een snuf zout. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de ui in ongeveer 15 minuten.
  • Snijd ondertussen de harde nerven uit de palmkool en gooi deze weg. Snijd de bladeren in dunne reepjes. Voeg de palmkool toe aan de pan kokend water en kook 5 minuten. Schep de kool met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
  • Kook de fusilli in het kookvocht van de palmkool gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat van het pastawater (zie hoeveelheid bij ingrediënten).
  • Verhit 1/3 van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de venkelzaadjes 1 minuut. Voeg de palmkool toe en dek de hapjespan af. Bak 10-12 minuten op middelhoog vuur. Roer de palmkool af en toe door.
  • Boen ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in partjes. Haal de bakplaat met de rode ui uit de oven en meng de kastanjechampignons erdoor. Zet de bakplaat terug en bak nog 8-10 minuten.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Snijd het velletje van de venkelworstjes in de lengte open en knijp het vlees boven de hapjespan uit. Verdeel het vlees met een pollepel in stukjes en bak in ongeveer 5-7 minuten gaar.
  • Houd een klein deel van de ui en de kastanjechampignons apart. Voeg de rest van de ui en de kastanjechampignons, de palmkool, de pasta, de crème fraîche, een scheutje citroensap, en het overgehouden pastawater en peper en zout toe aan de hapjespan met worst en meng goed.
  • Verdeel het pastagerecht over diepe borden en garneer met de achtergehouden rode ui en champignons.