X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Ovenfriet van wortelpeterselie met saucijzen en gebakken paddenstoelen

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereiding (30 min)

  • Was en boen de wortelpeterselie zorgvuldig en dep droog met keukenpapier. Snijd dunne frieten van de wortelpeterselie.
  • Meng de wortelpeterselie op een bakplaat met de olijfolie, de gedroogde rozemarijn en breng op smaak met zout. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak in 20-25 minuten goudbruin. Schep de frieten halverwege de oventijd een keer om.
  • Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de saucijzen toe en bak rondom goudbruin. Zet het vuur middellaag en bak in ongeveer 10 minuten gaar. Draai de saucijzen regelmatig om.
  • Snijd ondertussen de knoflook fijn en borstel de paddenstoelen schoon. Snijd grote paddenstoelen in grove stukken. Kleine paddenstoelen mogen heel blijven.
  • Verhit de rest van de roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen en een flinke snuf zout toe en roerbak 4-5 minuten. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Serveer de saucijzen met de friet van wortelpeterselie en paddenstoelen.