X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pompoensoep met tahin, geroosterde kikkererwten en meergranen stokbrood

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereiding (40 min)

  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Gebruik een dunschiller om de pompoen te schillen. Verwijder de zaadlijsten van de pompoen en snijd hem in dunne plakjes.
  • Verhit 2/3 van de olijfolie in een grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, de knoflook, 1/2 tl gemalen komijn per persoon en zout toe en fruit ongeveer 3 minuten.
  • Roer de plakjes pompoen door de ui en knoflook en bak nog 2 minuten. Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Draai het vuur middellaag en kook de pompoen in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Giet ondertussen de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier. Meng ze op een bakplaat met de rest van de olie en komijn en een snuf zout. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de kikkererwten in ongeveer 15 minuten bruin en knapperig.
  • Bak tegelijkertijd het meergranen stokbroodje in 10-12 minuten af.
  • Meng ondertussen in een kom de tahin, het citroensap, water en breng op smaak met zout. Blijf roeren totdat de saus een romige consistentie heeft.
  • Was de verse koriander en snijd fijn.
  • Haal de soep van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer en breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over kommen en serveer met de tahinsaus en geroosterde kikkererwten. Garneer met de verse koriander. Serveer met het meergranen stokbroodje.