X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Geroerbakte spruitjes met walnoten, aardappel en rundervink

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 175 graden en breng een ruime pan water met zout aan de kook.

Bereiding (45 min)

  • Was en schil de aardappelen en snijd ze in kleine dobbelsteentjes. 
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en voeg de aardappelblokjes en wat zout toe. Doe de deksel op de pan en bak de blokjes in 25 minuten bruin en gaar. Schep regelmatig om.
  • Verhit ondertussen 1/3 van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en dep de rundervinken droog met keukenpapier. Bak ze aan beide kanten lichtbruin in de hete boter. Zet het vuur middellaag en bak in nog ongeveer 15 minuten gaar. Draai de rundervinken regelmatig om.
  • Verdeel in de tussentijd de walnoten gelijkmatig over een bakplaat en rooster in 8-10 minuten bruin. Meng de walnoten zodra ze uit de oven komen met een 1/3 el roomboter per persoon en een flinke snuf zout.
  • Maak ondertussen de spruitjes schoon, maar laat de onderkantjes eraan, zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken. Snijd de spruitjes doormidden.
  • Voeg de spruitjes toe aan de pan met kokend water en kook ze 6 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Giet de spruitjes af en laat ze uitstomen.
  • Pel de knoflook en snijd fijn.
  • Verhit de rest van de roomboter in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg vervolgens de spruitjes toe en breng op smaak met zout en peper. Roerbak in 6-8 minuten bruin en gaar. 
  • Voeg de zwarte balsamicoazijn en de walnoten toe aan de spruitjes en schep om.
  • Verdeel de aardappeltjes, de spruitjes en de rundervinken over borden.