X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Moussaka met pittige kaas

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met een laagje water op en breng aan de kook.

Bereiding (30 min)

  • Was de aardappelen. Snijd de aardappelen in dunne plakjes.
  • Kook de aardappelschijfjes in een pan met een laagje water ogeveer 5-10 minuten voor tot ze bijna zacht zijn. Giet daarna af.
  • Pel ondertussen de knoflook en snipper fijn. Snijd de aubergine in blokjes.
  • Giet een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg na 2 minuten het gehakt, oregano en kaneel toe en bak het gehakt rul. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de aubergine toe en bak een paar minuten mee. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes toe en laat de saus ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Vet een ovenschaal in met boter. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Schep hier het gehaktmengsel overheen. Daarna leg je de rest van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Maak het geheel af met de yoghurt en daarover een laag geraspte kaas.
  • Zet de moussaka ongeveer 10-15 minuten in de oven.