X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pompoen gevuld met warme rijstsalade

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding (45 min)

  • Was de pompoencourgette. Snijd zowel aan de bovenkant als aan de onderkant het kapje van de pompoen. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en haal de draden en pitjes er met een eetlepel uit.
  • Besprenkel de pompoen met de helft van de olijfolie en rooster 20 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de rijstsalade: kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was ondertussen de wilde spinazie en laat uitlekken.
  • Was de gele paprika, snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
  • Pel de ui en snipper fijn.
  • Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie, fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika en (het vruchtvlees van) de pompoencourgette toe en bak 4 minuten mee, voeg vervolgens de wilde spinazie toe.
  • Ris de tijmblaadjes van de steeltjes en breng de groenten op smaak met de tijm, zout en peper.
  • Meng de groenten door de rijst.
  • Maak een dressing van witte wijn azijn en extra vierge olijfolie, breng op smaak met zout en peper. Meng door lauwwarme rijstsalade.
  • Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
  • Haal de pompoen uit de oven en vul met de rijstsalade.
  • Bestrooi met de geroosterde zonnebloempitten.