X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Saucijzen met geroosterde pompoen en pittige bataatsalade

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding (30 min)

  • Was de pompoen, snijd doormidden, verwijder de pitten en draden. Snijd in dunne plakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie, de helft van de honing en grof zeezout. Rooster voor 15 minuten in de oven.
  • Was en snijd de zoete aardappel in blokjes, kook in 6 minuten gaar. Laat 2 minuten droogstomen en laat de zoete aardappel afkoelen.
  • Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de saucijzen rondom bruin en bak ze in 8 minuten gaar.
  • Pel ondertussen de rode ui, snijd doormidden en vervolgens in dunne ringen. Was de rode peper, snijd doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de rode peper heel fijn.
  • Maak een dressing. Doe de appelazijn met de mosterd en de andere helft van de honing in een schaaltje, roer langzaam de extra vierge olijfolie erdoor.
  • Meng de zoete aardappel met de ui en rode peper en meng de dressing erdoor.
  • Serveer de saucijzen met de geroosterde pompoen en de bataatsalade.