X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pandanrijst met palmkool en gehaktballetjes in zoetzure saus

Bereiding (20 min)

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel ondertussen de ui en snipper fijn. Meng het gehakt in een schaal met de helft van de ui, ei en paneermeel. Breng op smaak met zout en peper. Rol er gehaktballetjes van. Verwarm een koekenpan met olijfolie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en laat 10 minuten zachtjes garen.
  • Was de paprika en snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd in kleine blokjes.
  • Haal de bladeren van de palmkool los, was deze zorgvuldig en snijd in grove repen.
  • Verhit een pan met de rest van de olijfolie en bak eerst de rest van de ui, de blokjes paprika en de palmkool. Bak dit 5 minuten.
  • Pel ondertussen de knoflook en snijd ook deze fijn. Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit hierin de knoflook kort. Voeg de ketchup, azijn, gemberpoeder, sojasaus, maizena, suiker en een scheut water toe. Breng de saus aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes koken op laag vuur. Vergeet niet af en toe te roeren.
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus.
  • Meng de gebakken groenten door de rijst en serveer met de gehaktballetjes in saus.