X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bloemkoolsteak met geroosterde paksoi en bietentimbaaltjes

Voor dit recept gebruiken we timbaaltjes. Een timbaaltje is een kleine metalen kegelvorm, meestal gebruikt voor de bereiding van puddinkjes, rijst of gepureerde groenten. Wanneer je deze niet in huis hebt kan je ook een andere ovenvaste bakvorm gebruiken.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met een laagje water aan de kook.

Bereiding (45 min)

  • Schil de bieten, snijd in kleine stukjes en kook gaar in een pan met een laagje water in 15 minuten.
  • Was ondertussen de paksoi, snijd de bladeren los en laat uitlekken.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak grof.
  • Snijd met een scherp mes de bloemkool doormidden. Snijd vervolgens van elke helft een dik plak van 2 cm, zodat je 2 mooie 'steaks' krijgt.
  • Pureer de bieten. Meng de eieren en de creme fraiche erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vet de timbaaltjes in met boter en vul voor 2/3e met de puree. Schenk kokend water in een ovenschaal, zet de timbaaltjes in het water en bak 25 minuten in de oven.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Kruid de bloemkoolsteaks met peper en zout en bak 2 minuten aan elke zijde goudbruin zodat je een mooi korstje krijgt. Bestrooi met chilivlokken. Leg de steaks op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ongeveer 10 minuten gaar in de oven.
  • Verhit een grillpan met de rest van de olijfolie. Rooster de paksoi in 4 minuten en bestrooi met vers gemalen peper.
  • Meng de tijm, knoflook, en witte wijnazijn met een flinke scheut olijfolie tot een dressing. Proef en breng op smaak met zout en peper. Haal de bloemkoolsteaks uit de oven en schenk de dressing en de gehakte hazelnoten erover.
  • Serveer de bloemkoolsteaks met de bietentimbaaltjes en de geroosterde paksoi.