X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Rundervink met boerenkool-pastinaakstamppot

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan ruim water op en breng aan de kook.

Bereiding (30 min)

  • Was de boerenkool en snijd deze fijn.
  • Schil de pastinaak en snijd in gelijke stukken. Kook in de pan met kokend water en voeg de boerenkool en het bouillonblokje toe. Kook in in 15 minuten gaar en giet af.
  • Pel en snipper de ui fijn.
  • Laat de pastinaak en boerenkool op de kleinste pit in 2 minuten nog even droog stomen. Hoe minder vocht in de stamppot hoe luchtiger. Voeg warme melk en boter toe en stamp tot puree.
  • Verhit ondertussen een koekenpan en bak de spekblokjes en ui rondom knapperig en bruin en haal vervolgens uit de pan.
  • Voeg de rest van de olijfolie toe en bak de rundervinken in 10 minuten rondom bruin en gaar. Serveer de stamppot met de rundervinken en de spekjes.