X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Schorseneren in saus en bavette met wortelpuree

Voorbereiding (0 minuten)

Haal het vlees tijding uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Breng twee pannen met een laagje water aan de kook.

Bereiding (45 min)

  • Schil de schorseneren en snijd in stukjes van ongeveer 5 cm.
  • Kook de schorseneren in een laagje water met witte wijnazijn en zout in 10 minuten gaar. Giet daarna af.
  • Schil ondertussen de wortelen met een dunschiller en snijd de wortelen in stukjes. Zet op met een laagje water en kook in 10 minuten gaar. Giet daarna af en pureer met zout, peper en boter met de staafmixer .
  • Verhit ondertussen een koekenpan met de olijfolie en bak de bavette rondom bruin.
  • Tip: Een eenvoudige vleesthermometer is niet duur en erg handig. De garing van het vlees is goed als de kerntemperatuur 50 graden is.
  • Bak het vlees 2 - 4 minuten aan elke zijde. Prik niet in het vlees maar gebruik een keukentang om het vlees om te draaien.
  • Haal het vlees uit de pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie rusten.
  • Snipper de rode ui fijn.
  • Voeg de slagroom en rode ui toe aan het bakvet en kook de saus 3 minuten in. Doe de schorseneren in de saus en laat goed warm worden, kook nog 2 minuten door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de bavette in plakken en serveer met de wortelpuree en de schorseneren in saus.