X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Broccoli met preikoekjes

Let op: geraspte kaas is ook nodig voor een ander recept.

Bereiding (30 min)

  • Halveer de prei en snijd in reepjes. Was de reepjes prei.
  • Pel en snipper de knoflook. Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie en bak de prei met de knoflook en tijm beetgaar in 4 minuten.
  • Maak een beslag van boekweitmeel, water, kaas, zout en peper. Roer de prei erdoor.
  • Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie.
  • Maak met behulp van 2 eetlepels koekjes en schep ze gelijk in de hete koekenpan en druk plat. Bak aan beide zijden goudbruin op laag vuur.
  • Marineer ondertussen de tofu met paprikapoeder, gembersiroop, zout en peper en een scheutje extra vierge olijfolie.
  • Verhit een koekenpan en bak de tofu aan beide zijden bruin.
  • Was ondertussen de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes.
  • Blancheer de broccoli ongeveer 5 minuten in ruim kokend water tot beetgaar. Giet de broccoli af en spoel de broccoli koud af zodat de garing stopt.
  • Serveer de preikoekjes met de broccoli en de gebakken tofu.

Tip

Je kunt eventueel een ei toevoegen aan het beslag om de koekjes iets steviger te maken.