X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Boerenkoolstamppot met gele biet en runderreepjes

In verband met de beschikbaarheid van de chioggia biet is er gekozen voor gele biet.

Voorbereiding (0 minuten)

Breng twee pannen ruim water aan de kook.

Bereiding (30 min)

  • Schil de aardappelen en snijd zo nodig in gelijke stukken. Kook in ruim water met eventueel zout in 20 minuten gaar. Giet af, bewaar eventueel wat kookvocht. Laat de aardappelen op de kleinste pit in 2 minuten nog even droog stomen.
  • Was de boerenkool en snijd deze fijn. Kook in 10 minuten gaar.
  • Pel en snijd ondertussen de rode ui in halve ringen.
  • Schil de gele biet en snijd in à la julienne.
  • Verwarm de melk of het kookvocht in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper (of pureeknijper). Voeg de boter toe en roer luchtig door tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  • Voeg de boerenkool toe aan de puree en meng luchtig door elkaar.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie. Bak de runderreepjes en de rode ui al omscheppend in 2 minuten bruin en gaar.
  • Serveer de boerenkoolstamppot met de runderreepjes en de gele biet.