X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pittige zuurkoolschotel met wortelpuree

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met een laagje water op voor het koken van de wortelen.

Bereiding (30 min)

  • Laat de zuurkool uitlekken.
  • Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Schil de wortel met een dunschiller en snijd in plakjes.
  • Kook de wortel in het laagje water gaar in 10 minuten. Giet het water af en pureer de wortel met een staafmixer met zout, peper en roomboter.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie. Bak de plakjes kastanjechampignons 4 minuten. Voeg de zuurkool, creme fraiche en sambal toe. Meng door elkaar en verwarm goed.
  • Verhit een tweede koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de runderreepjes rondom bruin in 2 minuten.
  • Serveer de zuurkool met de wortelpuree en de runderreepjes.