X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pittige roerbak van snijbiet, biet en kip

Bereiding (20 min)

  • Bereid de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil ondertussen de biet en snijd in blokjes van 1x1 centimeter.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie en bak de rode biet al omscheppend 5 minuten. Voeg een scheutje water toe, dek de pan af en laat 5-10 minuten stoven tot de biet gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de snijbiet en snijd in reepjes.
  • Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringetjes.
  • Verhit een wok met de rest van de olijfolie, bak de kippendijblokjes rondom bruin. Voeg vervolgens de snijbiet toe en bak 5 minuten mee. Voeg dan de rode peper en bak 3 minuten mee. Meng de bietenblokjes erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de bulghur met de snijbietroerbak en dien gelijk op.