X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Venkel-linzensoep met zelfgemaakte lijnzaadcrackers

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (45 min)

  • Maak het beslag voor de crackers: doe lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad en zout bij elkaar in een grote kom.
  • Voeg het water toe, schep alles goed door elkaar en laat 20 minuten staan.
  • Leg de paprika in de oven en laat in ongeveer 30 minuten zwart blakeren. Leg de paprika in een schaaltje en dek af met plastic folie. Laat even afkoelen en trek het velletje van de paprika af. Haal de zaadlijsten eruit en snijd in reepjes.
  • Maak de soep: pel de ui en knoflook en snipper fijn. Was de venkel, snijd de uiteinden eraf en snijd in blokjes.
  • Zet een soeppan op met de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de blokjes venkel toe en bak kort mee.
  • Voeg de rode linzen, de helft van de salie en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet zacht en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  • Maak en bak de crackers: leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel het beslag gelijkmatig over het bakpapier. Leg een vel bakpapier over het beslag en rol dit vervolgens met een deegroller uit tot een gelijkmatige dikte. De laag mag niet dikker zijn dan 3-4 millimeter.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden. Schuif de bakplaat in de oven en bak 15 minuten.
  • Haal de bakplaat uit de oven en snijd met een pizzaroller (of met een scherp mes) de crackers in crackerformaat.
  • Haal de crackers voorzichtig van het bakpapier af (de onderkant is nog licht vochtig en plakt een beetje) en draai ze om bak de crackers nogmaals 15 minuten op 180 graden. Houd er de laatste 10 minuten de crackers in de gaten of ze niet te donker worden.
  • Pureer dan de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep met de lijnzaadcrackers met daarop de reepjes paprika. Garneer de soep met een takje salie.