X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Hutspot met knolselderij en rookworst

Let op: gele ui is ook nodig in een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op het vuur voor de rookworst.

Bereiding (30 min)

  • Was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Zet de aardappelen net onder water in een ruime pan met deksel.
  • Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen. Leg de ui en de knolselderijblokjes op de aardappelen.
  • Zet de pan met deksel op hoog vuur en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt draai je het vuur laag en laat je het zo’n 20 minuten zachtjes doorkoken, of tot de groenten gaar zijn.
  • Leg de rookworst in de andere pan met water en laat net onder het kookpunt in 15 - 20 minuten goed warm worden.
  • Was de waterkers en laat uitlekken. Snijd de eventuele worteltjes eraf.
  • Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur.
  • Stamp de groenten grof met een pureestamper. Voeg de warme melk en eventueel een klontje boter toe. Breng op smaak met mosterd, peper en zout. Schep de waterkers door de hutspot.
  • Haal de worst uit de verpakking en snijd in plakjes.
  • Serveer de hutspot met de plakjes worst erop.