X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Romige kool met gehakt en aardappelblokjes

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor de aardappelen.

Bereiding (30 min)

  • Was de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 x 1 cm. Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar. Giet af en laat goed droogstomen.
  • Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de spitskool. Snijd in de lengte doormidden en vervolgens in smalle reepjes. Was goed en laat uitlekken.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een koekenpan met 1/3 van de olijfolie en bak de aardappelblokjes in 10 minuten aan alle kanten bruin.
  • Verhit ondertussen 1/3 van de olijfolie in een wok. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt, de kerrie en zout en peper toe en bak het gehakt rul. Haal daarna uit de wok en zet opzij.
  • Schenk de rest van de olijfolie in de wok en voeg de spitskool toe. Bak 5-8 minuten op gemiddeld hoog vuur. De kool moet gaar worden, maar niet verbranden.
  • Voeg de kokosmelk, rozijnen, sambal, sojasaus en het gehakt toe. Warm goed door.
  • Verdeel de aardappelblokjes over de borden. Schep het kool-gehaktmengsel erbij en serveer.