X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Romige kool met gehakt en aardappelblokjes

Let op: knoflook is ook nodig in een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor de aardappelen.

Bereiding (30 min)

  • Was de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 x 1 cm. Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar. Giet af en laat goed droogstomen.
  • Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de Chinese kool. Snijd in de lengte doormidden en vervolgens in smalle repen. Was goed en laat uitlekken.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt, de kerrie en zout en peper toe en bak het gehakt rul. Haal daarna uit de wok en zet opzij.
  • Schenk nog 1/3 van de olijfolie in de wok en voeg de Chinese kool toe. Bak 5 minuten op gemiddeld hoog vuur. De kool moet gaar worden, maar niet verbranden.
  • Voeg de kokosmelk, rozijnen, sambal, sojasaus en het gehakt toe. Warm goed door en houd warm tot serveren.
  • Bak ondertussen de blokjes aardappel. Verhit een koekenpan, schenk de rest van de olijfolie in de pan en bak de aardappelblokjes in 10 minuten aan alle kanten bruin.
  • Verdeel de aardappelblokjes over de borden. Schep het kool-gehaktmengsel erbij.