X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Oosterse stamppot met falafel

Let op: knoflook, rode ui en bladpeterselie zijn ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op voor het koken van de aardappelen.

Bereiding (30 min)

  • Verwijder de buitenste bladeren van de savooiekool. Snijd de kool in parten en snijd of schaaf vervolgens in reepjes. Was de kool in een vergiet en laat uitlekken.
  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in ruim water met eventueel zout in 15 - 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat droogstomen.
  • Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes in 10 minuten om en om bruin.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een koekenpan, schenk er de helft van de olijfolie in en bak de ui glazig. Voeg de savooiekool, knoflook en de tandoorikruiden toe en bak 5 minuten, of tot de kool beetgaar is.
  • Warm ondertussen de kokosmelk op in een steelpan maar laat niet koken.
  • Was de bladpeterselie en hak grof.
  • Stamp de aardappelen. Giet nu zoveel kokosmelk bij de puree dat er een gladde puree ontstaat. Roer de gebakken savooiekool erdoor en proef. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Serveer de stamppot met de falafel, garneer met de bladpeterselie.