X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Salade met geroerbakte sperziebonen en kippendij

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op het vuur voor het koken van de sperziebonen.

Bereiding (30 min)

  • Was de sperziebonen, haal de uiteinden eraf en snijd doormidden. Kook de sperziebonen in kokend water in 10 minuten beetgaar.
  • Was de paprika, snijd doormidden en haal de zaden eruit. Snijd de paprika in blokjes.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak de kippendijblokjes met de knoflook en de Italiaanse kruiden bruin en gaar. Voeg de sperziebonen en de paprikablokjes toe en bak nog 4 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de romaanse sla en snijd of scheur in repen.
  • Meng de kip met gebakken groenten door de romaanse sla.
  • Maak een dressing: doe azijn, honing, mosterd in een schaaltje, roer er langzaam de extra vierge olijfolie door. Breng eventueel op smaak met zout en peper en meng door de salade. Serveer direct als de dressing door de salade gemengd is (anders wordt de sla slap).