X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gebakken aubergine en courgette met pittig gehakt

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven op 180 graden.

Bereiding (30 min)

  • Snijd de aubergine in de lengte doormidden, schep het vruchtvlees er met een lepen uit. Snijd het vruchtvlees fijn.
  • Besprenkel de uitgeholde aubergine met 1/3 van de olijfolie en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.
  • Verhit een koekenpan met 1/3 van de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 2 minuten , voeg het gehakt, de rode peper en het vruchtvlees van de aubergine toe. Bak rul en breng op smaak met de Provencaaalse kruiden en zout en peper.
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes en halveer de tomaatjes.
  • Verhit een tweede pan met de rest van de olijfolie en bak de courgette in 5 minuten bruin en gaar. Voeg halverwege de tomaatjes toe.
  • Haal de aubergine uit de oven, vul met het gehaktmengsel en serveer met de gebakken courgette en tomaat.