X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Drie-kleuren-aardappelsalade en toast met makreel

Gees van Asperen schreef het boek 'Van kleine spruit tot toffe peer', 180 geestig geschreven pagina's, gevuld met gouden tips en recepten waar elke spruit zijn vingertjes bij aflikt. In de Gezinsbox geven we je een voorproefje! Dit gerecht is geïnspireerd op een recept uit het boek, de foto kan afwijken van het recept in de box.

Voorbereiding (0 minuten)

Breng twee pannen met een laagje water aan de kook. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (30 min)

  • Schil de bieten en snijd in blokjes. Kook in ongeveer 10 minuten gaar in de ene pan. Giet af en laat afkoelen.
  • Schil de wortel en de aardappelen en snijd in gelijke stukjes. Kook in ongeveer 7 minuten gaar in de andere pan. Giet af en laat afkoelen.
  • Snijd het stokbrood in schuine plakken. Leg op een bakplaat of rooster en bak in ongeveer 5 minuten gaar en knapperig in de oven.
  • Was ondertussen de appel en snijd in stukjes. Was de munt en snijd de blaadjes fijn.
  • Klop een dressing van de yoghurt, mayonaise en mosterd.
  • Meng de aardappel, wortel, appel, het grootste deel van de munt en 3/4 van de dressing door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper. Meng er als laatste de bietjes door.
  • Besmeer de geroosterde sneetje stokbrood met de rest van de dressing. Verdeel de makreel erover en garneer met de rest van de munt.
  • Garneer de salade eventueel nog met de pompoenpitten die je over houdt van het andere gerecht.

Tip van Gees

Let op: neem als je zwanger bent geen voorverpakte gerookte makreel en geef dit ook nog niet aan je baby onder de 1 jaar.

Snel klaar: kook de groenten de dag van te voren al. Mix de aardappel en wortel zodra ze afgekoeld zijn alvast met de dressing. Zo ben je de volgende dag lekker snel klaar. Meng er vlak voor serveren pas de bietjes door.

Variatie: de salade krijgt extra pit met een dressing van mierikswortel en zure room. Ook tafelzuur zoals augurken en zilveruitjes zijn lekker door de salade.