X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Spinazie-tomaat-broodpizza

Gees van Asperen schreef het boek 'Van kleine spruit tot toffe peer', 180 geestig geschreven pagina's, gevuld met gouden tips en recepten waar elke spruit zijn vingertjes bij aflikt. In de Gezinsbox geven we je een voorproefje! Dit gerecht is geïnspireerd op een recept uit het boek, de foto kan afwijken van het recept in de box.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (30 min)

  • Verhit een koekenpan met de olijfolie. Roerbak de spinazie kort tot deze geslonken is. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Meng de spinazie met de cottage cheese, het ei en de gedroogde tijm. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Was de tomaatjes en snijd in plakjes.
  • Snijd de pitabroodjes open en halveer ze, leg met de snijkant naar boven. Beleg de helften met het spinaziemengsel. Leg de tomatenplakjes erop en en bestrooi met de zonnebloempitten en geraspte kaas.
  • Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in het midden van de oven. Bak de broodpizza's in circa 15 minuten knapperig.

Tip van Gees

* Laat je kind meehelpen met het mengen van de ingrediënten en het beleggen van de pizzabroodjes.

* Wist je dat diepvriesspinazie en overige diepvriesgroenten dezelfde voedingswaarden hebben als het verse product? Handig dus om op voorraad te hebben in je vriezer.