X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Andijviestamppot met gemarineerde raapjes

Bereiding (30 min)

  • Schil de aardappelen en snijd zo nodig in gelijke stukken. Kook in ruim water met eventueel zout in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af (bewaar eventueel wat kookvocht). Laat de aardappelen op de kleinste pit in 2 minuten nog even droog stomen.
  • Was ondertussen de andijvie en snijd in smalle repen.
  • Was de tomaten en snijd in blokjes.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan en houd deze apart.
  • Schil de meiraapjes en meng met de mediterraanse kruiden en de olijfolie. Laat 5 minuten marineren.
  • Verhit dezelfde koekenpan en bak de meiraapjes in ongeveer 5 minuten gaar.
  • Verwarm de melk. Stamp de aardappelen met de boter en de melk (of kookvocht). Breng op smaak met zout en peper en meng de andijvie en de tomaten erdoor.
  • Serveer de puree met de gebakken meiraapjes en garneer met de walnoten.