X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gekonfijte eendenbout met geroosterde pompoen

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven op 190 graden.

Bereiding (30 min)

  • Was (en schil eventueel) de aardappelen . Kook in ruim water met eventueel zout in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af. Laat de aardappelen op de kleinste pit in 2 minuten nog even droog stomen.
  • Leg de gekonfijte eendenbout in net niet kokend ruim water, zodat de eendenbout in zijn verpakking met de saus warm wordt. Laat ongeveer 15 minuten warm worden.
  • Snijd de pompoen doormidden, haal de pitten en draden eruit en snijd de pompoen in dunne parten.
  • Meng de pompoen met 2/3 van de olijfolie en grof zeezout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Pel en sipper de rode ui. Verhit de rest van de olijfolie in een sauspan en bak de ui zachtjes 7-10 minuten.
  • Knip de verpakking van de eendenbout voorzichtig open en vang het vocht op, hier maak je een sausje van.
  • Doe het vocht bij de ui en breng de saus op smaak met mosterd, zout en peper en eventueel scheutje wijn.
  • Roer de maizena los met scheutje koud water en doe dit bij de saus, laat de saus kort koken en binden. Voeg net voor het serveren (van het vuur af) de boter toe en roer erdoorheen.
  • Serveer de eendenbout met de saus erover en de pompoen en aardappelen ernaast.