X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Noedels met gemarineerde kip en broccoli

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor de broccoli.

Bereiding (30 min)

  • Pel de knoflook en snipper fijn.
  • Meng de tamari, witte wijn azijn, extra vierge olijfolie, knoflook, gemberpoeder en sambal door elkaar tot een marinade. Doe de blokjes kip in de marinade, laat 10 minuten staan.
  • Pel en snipper de ui.
  • Was de paprika, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in smalle repen.
  • Was de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes.
  • Blancheer de broccoli ongeveer 5 minuten in ruim kokend water tot beetgaar. Giet de broccoli af en spoel de broccoli koud af zodat de garing stopt.
  • Verhit een wok met olijfolie olijfolie om te bakken en bak de uien 3 minuten. Voeg de gemarineerde kip en de paprika toe en bak 8 minuten, tot de kip bruin en gaar is. Giet eventueel de overgebleven marinade erbij.
  • Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de broccoli, noedels en gebakken kip door elkaar en serveer direct.