X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Andijviestamppot met gehaktballetjes

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op voor het koken van de aardappelen.

Bereiding (35 min)

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in ruim water met eventueel zout in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af (bewaar eventueel kookvocht als je geen melk in huis hebt). Laat de aardappelen op de kleinste pit in 2 minuten nog even droog koken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen.
  • Snijd het vel van de worst open en haal het gehakt eruit. Draai hier kleine balletjes van.
  • Verhit een braadpan met olijfolie en bak de gehaktballetjes met de ui rondom bruin. Zet het vuur zacht met de deksel op de pan en laat de balletjes zachtjes garen, voeg eventueel een scheutje water toe.
  • Was de andijvie en laat uitlekken, snijd fijn.
  • Stamp de aardappelen tot puree, voeg een scheutje melk of kookvocht toe.
  • Meng de rauwe andijvie door de aardappelpuree en voeg ook de helft van de kaas en de helft van de mosterd toe.
  • Haal de balletjes uit het vocht, voeg de mosterd en een scheut water toe en roer los om jus te maken.
  • Serveer de andijviestamppot met de gehaktballetjes en de gebakken ui. Bestrooi met de rest van de kaas en schenk de jus erover.