X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Rode-linzensoep met abrikoos

Gees van Asperen schreef het boek 'Van kleine spruit tot toffe peer', 180 geestig geschreven pagina's, gevuld met gouden tips en recepten waar elke spruit zijn vingertjes bij aflikt. In de Gezinsbox geven we je een voorproefje! Dit gerecht is geïnspireerd op een recept uit het boek, de foto kan afwijken van het recept in de box.

Voorbereiding (0 minuten)

* Let op: peterselie is ook nodig voor een ander recept. * Bereid de kippenbouillon (meestal 1 bouillonblokje op 500 ml water).

Bereiding (30 min)

  • Let op: ontvang je de box op donderdag of vrijdag? Helaas heeft onze leverancier geen verse peterselie meer. Dit hebben we vervangen door gedroogde tijm. Gebruik hiervan 0,5 tl per persoon.
  • Snijd de prei in ringen en was deze goed. Schil of schrap de wortel en snijd in (halve) plakjes.
  • Pel en snipper of pers de knoflook. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
  • Was de peterselie en snijd zowel de takjes als het blad fijn. Houd dit apart van elkaar.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan. Voeg de prei en knoflook (en eventueel de gedroogde tijm) toe en fruit kort.
  • Spoel ondertussen de linzen af in een vergiet.
  • Voeg de linzen, wortel, abrikozen, de takjes van de peterselie en de bouillon toe en breng alles aan de kook.
  • Kook de linzen en andere ingrediënten in ongeveer 15 minuten gaar. De soep kookt iets in door de linzen, roer ze eventueel nog een beetje kapot.
  • Verhit ondertussen een koekenpan met de rest van de olijfolie. Bak de kippendij in ongeveer 5 minuten goudbruin en net gaar.
  • Pluk de kip met twee vorken uit elkaar. Voeg toe aan de soep.
  • Schep voor de kinderen alvast soep in een kom. Breng de rest van de soep voor jezelf op smaak met chilipoeder, peterselieblad, zout en peper.

Tip van Gees

Babyhapje: geef je baby eerst een apart hapje van gekookte en gepureerde wortel. Combineer in een later stadium met gekookte linzen en voeg zoutloze bouillon, verse peterselie en wat gemalen kip toe voor een voedzaam en smaakvol hapje.

Serveren: Geef elke leeftijd van het gezin zijn eigen bakje. Laat jonge kinderen kiezen of ze hun hapje eventueel al met stukje willen eten, of pureer het hapje.