X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Rode-biet-parelgerstrisotto met amandel

Gees van Asperen schreef het boek 'Van kleine spruit tot toffe peer', 180 geestig geschreven pagina's, gevuld met gouden tips en recepten waar elke spruit zijn vingertjes bij aflikt. In de Gezinsbox geven we je een voorproefje! Dit gerecht is geïnspireerd op een recept uit het boek, de foto kan afwijken van het recept in de box.

Voorbereiding (40 minuten)

Heb je de tijd? Pof de bietjes dan eerst (dit kan ook een dag van te voren). Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de bietjes, halveer grote. Leg de bieten per stuk op een stukje aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en vouw dicht. Leg de pakketjes in het midden van de oven en pof de bieten in 35-45 minuten gaar. * Bereid de bouillon en houd warm.

Bereiding (30 min)

  • Let op: ontvang je de box op donderdag of vrijdag? Helaas heeft onze leverancier geen verse peterselie meer. Dit hebben we vervangen door gedroogde tijm. Gebruik hiervan 0,5 tl per persoon.
  • Heb je minder tijd? Laat het poffen van de bietjes dan achterwege.
  • Pel de ui en snipper fijn.
  • Verhit een ondiepe pan met de olijfolie en fruit de ui 2 minuten (voeg eventueel de gedroogde tijm toe). Voeg de parelgerst toe en bak even mee.
  • Blus eerst af met 300 ml hete bouillon. Kook tot de parelgerst gaar is (zo'n 20 minuten), let goed op of er voldoende vocht in de pan zit en voeg eventueel meer bouillon of heet water toe.
  • Schil ondertussen de bieten (of neem de gepofte bietjes) en rasp grof. Laat de rauwe geraspte biet de laatste 10-15 minuten mee koken met de parelgerst. Doe dit voor de gepofte biet de laatste 5-7 minuten.
  • Verhit ondertussen een droge koekenpan en rooster het amandelschaafsel goudbruin.
  • Was ondertussen de peterselie en snijd fijn (* let op Gezinsbox: de peterselie is ook nodig voor een ander recept.). Voeg in de laatste minuut toe aan de risotto, bewaar een beetje voor de garnering.
  • (Tot hier is het een babyhapje, houd eventueel een portie voor de baby apart.)
  • Zet het vuur uit als de parelgerst klaar is. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door. Breng eventueel op smaak met zout en peper (voor de volwassenen).
  • Garneer de parelgerstrisotto met het geroosterde amandelschaafsel en de rest van de peterselie.