X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Boekweitpannenkoek met witte kool en tofu

Let op: eieren zijn ook nodig voor een ander recept.

Bereiding (30 min)

  • Maak een beslag door de boekweitmeel los te kloppen met ei, snuf zout en klop langzaam de melk erdoor.
  • Verhit een kleine koekenpan met 1/4e van de boter. Giet 1/4e van het beslag in de pan en bak hier een pannenkoek van. Herhaal tot het beslag op is.
  • Schil de wortel. Rasp de witte kool en wortel heel dun met een mandoline of kaasschaaf.
  • Maak een dressing van tamari, chilivlokken, honing, azijn en extra vierge olijfolie. Meng goed door elkaar en meng door de witte kool en wortel.
  • Dep de tofu droog en snijd in blokjes.
  • Pel de knoflook en snipper fijn. Verhit een koekenpan met de olijfolie om te bakken en bak de blokjes tofu met de knoflook knapperig en bruin. Bestrooi met zout en peper.
  • Beleg de pannenkoekjes met de wittekool/wortel salade en met de tofu.
  • Serveer direct.