X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Geitenworstje met geroosterde spitskool en puree

Bereiding (30 min)

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in ruim water met eventueel zout in 15-20 minuten gaar. Giet af (bewaar eventueel wat kookvocht als je geen melk in huis hebt). Laat de aardappelen op de kleinste pit in 2 minuten nog even droog koken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.
  • Pel de ui en snijd de ui in ringen.
  • Was de wilde tomaatjes en halveer ze.
  • Verhit nog een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de worstjes rondom bruin en gaar in 15-20 minuten. Bak na minuten de ui mee en de laatste 5 minuten ook de tomaten.
  • Was de spitskool, snijd in parten, verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie en rooster de spitskool 12 minuten, draai regelmatig. Bestrooi met (gerookt) paprikapoeder en zout en peper.
  • Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper (of pureeknijper). Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  • Serveer het chevonworstje met de puree, de geroosterde spitskool en garneer met de gebakken ui en tomaatjes.