X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Couscous met ras el hanoutkip en pruimen

Gees van Asperen schreef het boek 'Van kleine spruit tot toffe peer', 180 geestig geschreven pagina's, gevuld met gouden tips en recepten waar elke spruit zijn vingertjes bij aflikt. In de Gezinsbox geven we je een voorproefje! Dit gerecht is geïnspireerd op een recept uit het boek, de foto kan iets afwijken van het recept in de box.

Bereiding (25 min)

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit 1/6 van de olijfolie in een braadpan. Meng de ras el hanout door de kippendijblokjes en braad in de olie goudbruin en gaar. Zet het vuur daarna uit.
  • Was ondertussen de aubergine en snijd in de lengte in plakken.
  • Verhit een grillpan. Besprenkel de aubergine plakken met 4/6 van de olijfolie en gril de plakken op matig vuur gaar. Keer halverwege om.
  • Was ondertussen de pruimen. Halveer ze en verwijder de pit.
  • Was de bladpeterselie en snijd fijn.
  • Voeg de couscous toe aan de pan met kip, samen met het grootste deel van de peterselie.
  • Bestrijk de halve pruimen met de rest van de olijfolie en gril ze kort op de snijkant in de grillpan.
  • Serveer de couscous met de gegrilde aubergine en de pruimen, garneer met de rest van de peterselie. Breng eventueel voor jezelf nog op smaak met zout en peper.

Tips van Gees!

* Ras el hanout is de smaakmaker van dit gerecht. Geen ras el hanout in huis? Combineer dan gedroogde koriander, komijn, kardemom en peper met een beetje gember, kruidnagel, kaneel en anijs (of gebruik wat je hiervan in huis hebt).
* Vervang voor een vegetarisch alternatief de kip door kikkererwten. Geef je kind onder 1 jaar nog geen hele kikkererwten en toegevoegd zout.