X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Groentetaartje met pompoen en ham

Gees van Asperen schreef het boek 'Van kleine spruit tot toffe peer', 180 geestig geschreven pagina's, gevuld met gouden tips en recepten waar elke spruit zijn vingertjes bij aflikt. In de Gezinsbox geven we je een voorproefje! Dit gerecht is geïnspireerd op een recept uit het boek, de foto kan afwijken van het recept in de box.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereiding (40 min)

  • Snijd de prei in ringen. Was goed in een vergiet en laat uitlekken.
  • Schil de benodigde hoeveelheid pompoen en snijd in dunne plakjes.
  • Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de prei en pompoen toe en laat met de een deksel op de pan op middelmatig vuur circa 8 minuten stoven. Hussel af en toe om. Voeg halverwege de blokjes paprika toe.
  • Klop ondertussen in een kom de eieren los en voeg de geraspte kaas en de gedroogde tijm toe. Breng op smaak met vers gemalen peper.
  • Bekleed een springvorm of ovenschaal met bakpapier (neem een kleine diameter). Meng de groenten (laat eventueel kookvocht achterwege) en de hamblokjes door het eimengsel en verdeel over de vorm.
  • Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de taart in 20-25 minuten gaar.
  • Laat iets afkoelen voordat je de taart in puntjes snijdt.

Tip van Gees!

* Geef overgebleven taartpuntjes mee in de lunchtrommel of serveer als snack.
* Heb je pompoen over? Maak een voorraadje eerste babyhapjes: stoom of kook de pompoen in een klein laagje water (eventueel met wat tijm), pureer en bewaar in een ijsblokjesvorm in de vriezer. Je kunt de pompoen ook gebruiken voor een van de andere recepten uit het boek, zoals de overnight havermout met abrikoos-pompoen.