X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Vegaburger met suikermais, courgette en kervelsaus

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een grote pan met ruim water op voor het koken van de mais.

Bereiding (30 min)

  • Verwijder de bladeren en de draden van de maiskolf. Dit doe je door de buitenste bladeren naar beneden te trekken. Snijd vervolgens een stuk van de onderkant van de maiskolf af.
  • Doe de mais in de pan en laat 15-20 minuten koken. Bij een kleine maiskolf met lichtgele korrels geldt een kooktijd van 10-12 minuten. Voor een grote kolf met grote gele korrels 15-20 minuten. Bij een kolf met donkergele korrels is de kooktijd ongeveer 25 minuten.
  • Prik rond de kooktijd met een vork in de mais. Als je er in kunt prikken dan zijn ze gaar. Laat de mais uitlekken in een vergiet.
  • Was en schil (eventueel) de aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
  • Was de courgette en snijd het kroontje eraf en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie en bak de aardappelblokjes 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak in nog ongeveer 7 minuten gaar. Bestrooi met Italiaanse kruiden en zout en peper.
  • Was de kervel, haal de blaadjes van de takjes en hak grof. Meng de kervel met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de burgers op niet te hoog vuur aan elke kant 4 minuten, tot ze gaar en knapperig zijn.
  • Serveer de burgers met de aardappel-courgette blokjes en de mais, lepel de kervelsaus over de mais.

Tip!

Je kunt er ook voor kiezen om de maiskorrels van de kolf af te snijden in plaats van de hele kolf te koken.