X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Melanzane met mozzarella en tagliatelle

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding (45 min)

  • Was de aubergine. Snijd het kroontje er af en snijd in de lengte in dunne plakken. Bestrooi met zout en laat ‘zweten” dep na 10 minuten met keukenpapier het vocht weg.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een sauspan met 1/4e van de olijfolie en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de helft van de tijm toe. Laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen, pureer en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een grillpan of koekenpan, schenk 1/3e van de olijfolie in de ban en bak of grill de helft van de aubergine plakken tot ze goudbruin zijn. Verhit opnieuw en schenk er 1/3e van de olijfolie bij en bak de overige plakken aubergine goudbruin en gaar.
  • Was de tomaat en snijd de helft in dunne plakken. Gebruik de plakken voor de melanzane en de rest voor door de pasta.
  • Vet een oven schaal in met de rest van de rest van de olijfolie. Bedek de bodem van de schaal met een beetje saus, leg er plakken aubergine op tot alle saus bedekt is. Dan leg je er een laagje tomaat op.
  • Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel de helft erover. Bestrooi met wat verse tijm. Herhaal nogmaals alle lagen. Eindig met mozzarella en tijm en zet 25 minuten in de oven.
  • Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de rest van de tomaat in blokjes.
  • Was de paprika, snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes. Gebruik de blokjes paprika en tomaat rauw door de tagliatelle of bak de ze kort in een koekenpan meet een scheut olijfolie en meng dan door de tagliatelle.
  • Serveer de pasta met de melanzane.