X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Lasagne met gehakt en bechamelsaus

Vanwege de oventijd duurt dit recept wat langer.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding (60 min)

  • Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem. Roer de bloem erdoor en laat 1 minuut meebakken. Voeg langzaam de melk toe, zodat er geen klontjes ontstaan. Als alle melk toegevoegd is, laat je de saus al roerend 5 minuten zachtjes garen en indikken. Dan voeg je de helft van de kaas toe en brengt de saus op smaak met zout en peper.
  • Ondertussen pel je ui en knoflook en snipper fijn. Verhit een pan met de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 2 minuten, voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden en eventueel zout en peper toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Je kunt de saus zo gebruiken of eerst pureren.
  • Was ondertussen de courgette en puntpaprika. Snijd het kroontje van de courgette en snijd met kaasschaaf of mandoline in de lengte in dunne plakken. Snijd de punt paprika doormidden en haal de zaadlijsten eruit, snijd in de lengte in dunne repen.
  • Vet een ovenschaal in, schep een laagje tomaten-gehaktsaus op de bodem, bedek de saus met lasagnevellen, schep hierop de bechamelsaus, dan de plakken courgette en punt paprika en herhaal tot alles op is (eindig met bechamelsaus).
  • Bestrooi de bechamelsaus met de geraspte kaas en zet de lasagne 40-45 minuten in de oven.
  • Haal de lasagne uit de oven als de lasganevellen gaar zijn en de bovenkant goudbruin is en serveer.