X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Geroosterde mais met hamburger, wortelsalade en stokbrood

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote pan met ruim water op voor het koken van de mais.

Bereiding (30 min)

  • Verwijder de bladeren en de draden van de maiskolf. Dit doe je door de buitenste bladeren naar beneden te trekken. Snijd vervolgens een stuk van de onderkant van de maiskolf af.
  • Doe de mais in de pan en laat 15-20 minuten koken. Bij een kleine maiskolf met lichtgele korrels geldt een kooktijd van 10-12 minuten. Voor een grote kolf met grote gele korrels 15-20 minuten. Bij een kolf met donkergele korrels is de kooktijd ongeveer 25 minuten.
  • Prik rond de kooktijd met een vork in de maiskorrel. Als je er in kunt prikken is de mais gaar. Laat de mais uitlekken in een vergiet.
  • Bak ondertussen het stokbrood af in de oven.
  • Schil de wortel en rasp grof in de keukenmachine of met een handrasp. Meng er citroensap, extra vierge olijfolie en zout en peper door.
  • Pel de ui en snijd in ringen
  • Verhit een grillpan, smeer de gekookte mais in met 1/3 van de olijfolie en grill rondom bruin en knapperig. Rooster de ui gelijktijdig in de grillpan.
  • Verhit ondertussen een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de hamburgers aan beide kanten 4 minuten. Bestrooi met zout en peper.
  • Serveer de geroosterde mais met een klontje boter. Snijd het stokbrood door, leg de geraspte wortel erop, dan de hamburger en eindig met de uien. Serveer de maiskolf erbij.