X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Farfalle met gestoofde courgette en geitenkaas

Voorbereiding (0 minuten)

Breng ruim water aan de kook in een grote pan en voeg 1 tl zout toe.

Bereiding (20 min)

  • Pers de teentjes knoflook. Snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Verhit 2/3 van de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de knoflook, courgette en een snuf zout toe en bak 3 minuten.
  • Dek de pan af, zet het vuur middelhoog en stoof de courgette in 10 minuten zo zacht dat hij uit elkaar begint te vallen. Roer af en toe door. Snijd de droogde tomaatjes in grove stukken en voeg halverwege toe.
  • Voeg ondertussen de farfalle toe aan de pan met kokend water en kook in 6 minuten al dente. Giet de pasta af en bewaar 4 el per persoon van het kookwater.
  • Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan op de middellaag vuur en bak het amandelschaafsel goudbruin. Let goed op dat de amandelen niet verbranden.
  • Ris de blaadjes dragon van hun takjes en snijd ze grof.
  • Voeg de farfalle, het pastawater en de dragon toe aan de gestoofde courgette. Maal er flink wat zwarte peper boven, meng goed en verhit nog 1 minuut.
  • Verdeel de pasta met courgettesaus over de borden en knijp er wat citroensap over uit. Verkruimel er de geitenkaas over en garneer met het amandelschaafsel.