X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Geroosterde pompoen-courgette met auberginepuree

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven op 190 graden.

Bereiding (45 min)

  • Schep de yoghurt in een vochtige kaasdoek of schone theedoek in een vergiet en laat de yoghurt uitlekken, tot je de groenten in de oven hebt geroosterd. (De yoghurt wordt zo mooi dik, maar je kunt deze stap ook overslaan.)
  • Was de aubergine, halveer in de lengte en kerf het vruchtvlees in. Besmeer de aubergine ruimschoots met olijfolie. Leg de auberginehelften aan de zijkant van een bakplaat (bekleed met bakpapier). Zet de aubergine alvast in de oven voor 15-20 minuten.
  • Was ondertussen de pompoen. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten en snijd de pompoen in dunne parten.
  • Meng de parten pompoen met olijfolie en verdeel bij de aubergine over de bakplaat. Bestrooi met grof zeezout en honing.
  • Bak de pompoen in 12-15 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de parten.
  • Pel de knoflookteen en pers fijn.
  • De aubergine kan uit de oven als het vruchtvlees zacht is en je dit er makkelijk uit kunt scheppen.
  • Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer met de helft van de knoflook, walnoten en zout en peper. Houd een paar noten apart voor de garnering.
  • Meng de uitgelekte yoghurt met de rest van de knoflook, gedroogde dille, zout en peper en komijnpoeder. Sprenkel er extra vierge olijfolie overheen.
  • Leg de parten pompoen op een bord, schep de auberginepuree erop en serveer met een ruime lepel labneh. Serveer de rest van de labneh erbij.
  • Garneer het gerecht met de rest van de walnoten.

Tip

Is de pompoen-courgette wat klein uitgevallen? Gebruik dan wat van de groene eikenbladsla van het andere gerecht om hier een frisse salade bij te serveren. Besprenkel de sla met wat goede olijfolie, citroensap of azijn en zout en peper.