X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Steak salad met blauwe kaas

Bereiding (30 min)

  • Dep de bavette droog met keukenpapier en bestrooi met flink wat zout.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Meng in een grote kom de sjalot met de rodewijnazijn en de fijne mosterd. Schenk er, terwijl je blijft kloppen, in een dunne straal de extra vierge olijfolie bij, totdat er een romige dressing ontstaat. Meng er het water en flink wat zout door.
  • Snijd de eikenbladsla in grove stukken en spoel in een vergiet af onder de kraan. Dep de sla vervolgens goed droog tussen een aantal vellen keukenpapier.
  • Snijd de tomaat in dunne plakken. Voeg toe aan een kom en meng voorzichtig met de helft van de dressing uit de grote kom.
  • Dep de bavette nogmaals (kurk)droog met keukenpapier en wrijf het vlees in met de olijfolie (om te bakken). Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en leg er zodra hij goed heet is voorzichtig de bavette in. Bak de bavette in 6 - 9 minuten goudbruin. Draai de bavette regelmatig om.
  • Draai het vuur uit en doe de roomboter in de pan. Gebruik een eetlepel om de bavette met de gesmolten boter te besprenkelen. Herhaal totdat de boter bruin is. Haal de bavette uit de pan, bestrooi met flink wat zwarte peper en laat rusten op een snijplank.
  • Spoel de witte bonen ondertussen af in een vergiet.
  • Voeg de eikenbladsla en de witte bonen toe aan de grote kom en meng met de rest van de dressing.
  • Verdeel de sla over de borden en leg er de plakken tomaat op. Snijd de bavette in dunne schuine plakken en verdeel over de borden. Besprenkel met de bruine boter uit de pan en verkruimel er de blauwschimmelkaas over.