X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gebakken bloemkool en kippendij met bulghur

Bereiding (30 min)

  • Bereid de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de bloemkool en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Breng een pan met ruim water aan de kook en blancheer de bloemkool in ruim kokend water 2 minuten beetgaar. Giet het water af, spoel kort onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken.
  • Was de puntpaprika, snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Pel en snipper de knoflook en meng door de kippendijblokjes. Verhit een koekenpan met de olijfolie. Bak de kippendijblokjes rondom bruin en gaar in 5 minuten. Voeg de paprika en bloemkool toe en breng op smaak met (gerookt) paprikapoeder, oregano en zout en peper. Bak ongeveer 5 minuten mee.
  • Serveer de bulghur met de kip en gebakken groenten.