X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gebakken ganzenborst met andijvie-appelsalade

Een ganzenborstfilet is een mooi stukje roodvlees van de borstspier van de wilde gans. Omdat de wilde gans veel in beweging is, is hij niet vet en van nature smaakvol. De kunst is om de filet van buiten goed krokant/bruin te krijgen en vanbinnen warm maar rosé. Bak de filet vooral niet te lang!

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de ganzenborst uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Bereiding (30 min)

  • Was de andijvie. Laat uitlekken en snijd in smalle repen.
  • Was de bleekselderij, snijd de stengels van de stronk, verwijder eventuele draden en snijd in smalle boogjes.
  • Was de appel, verwijder het klokkenhuis en snijd in dunne partjes.
  • Snijd de radijsjes van het loof. Was de radijs en snijd in plakjes.
  • Meng de andijvie, bleekselderij, appel en radijs door elkaar.
  • Bak het brood af in de oven.
  • Verhit ondertussen een kleine koekenpan met olijfolie. Leg de ganzenborst in de pan als deze goed heet is, bak aan beide kanten goudbruin in 1 - 2 minuten. Verlaag het vuur, voeg de roomboter toe en laat de ganzenborst nog 3 - 4 minuten garen, de filet mag mooi rosé blijven vanbinnen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de ganzenborst uit de pan en laat afgedekt rusten.
  • Maak ondertussen een dressing: doe de frambozenazijn, honing, mosterd in een schaaltje, roer er langzaam de extra vierge olijfolie door. Breng eventueel op smaak met zout en peper en meng door de salade.
  • Snijd de ganzenborst in plakjes.
  • Verdeel de salade over de borden en leg de ganzenborst erop, lepel eventueel overgebleven jus erover. Serveer met het meergranenbrood.