X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Wortelpasta met bloemkool en gehaktsaus

Voorbereiding (0 minuten)

Breng een pan met ruim water aan de kook voor het blancheren van de bloemkool.

Bereiding (30 min)

  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een sauspan met de olijfolie en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de passata, Italiaanse kruiden en zout en peper toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schrap of schil ondertussen de wortelen en snijd in dunne repen met een mandoline of kaasschaaf.
  • Was de bloemkool. Haal de roosjes los en schil de stronk, snijd de stronk in stukjes.
  • Breng een ruime pan met water aan de kook. Blancheer de bloemkool ongeveer 5 minuten in ruim kokend water tot beetgaar. Schep met een schuimspaan uit de pan.
  • Blancheer dan de wortel 3-4 minuten in hetzelfde kokende water (afhankelijk van de dikte van de wortel).
  • Spoel ondertussen de bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Meng door de gehakt saus en laat mee verwarmen.
  • Serveer de worteltagliatelle met de gehaktsaus en de bloemkool.